Bezoekersonderzoek Fieldlab Evenementen massaal ingevuld

Posted · Add Comment

Het Fieldlab Evenementen voert een groot bezoekersonderzoek uit. Doel van het onderzoek is om uit te vinden hoe bezoekers van evenementen denken over de maatregelen waarover wordt nagedacht. Het geeft antwoord op de vragen: “Hoe wil de bezoeker bijdragen aan het mogelijk maken van evenementen in tijden van Corona? Welke preventieve maatregelen zien ze wel zitten en welke niet? Wanneer voelen ze zich veilig en hoe kunnen wij deze veiligheid bieden?”

Het onderzoek is opgesteld in samenwerking met Prof. dr. Andreas Voss van het Radboudumc , waardoor het straks ook direct wetenschappelijk gevalideerd kan worden.

Er werd massaal gereageerd op de enquête, met dank aan de evenementenbranche voor de verspreiding. Liefst 21.966 deelnemers vulden de enquête volledig in.

De enquête werd in drie delen gesplitst, zodat er goed duidelijk gemaakt kan worden of er verschillen zijn tussen de verschillende typen evenementen. De drie geselecteerde opties:

  • Bezoekers van zakelijke evenementen (1.058 deelnemers – 775 volledig ingevuld)
  • Bezoekers van publieksevenementen (entertainment) (17.500 deelnemers – 13.012 volledig ingevuld)
  • Bezoekers van sportevenementen (11.371 deelnemers – 8.179 volledig ingevuld)

Het invullen van de enquête werd gesloten op 17 september. De verwachte publicatiedatum van de resultaten is 28 september.